طي بررسيها نظرات كارشناسان خواب
كساني كه شب دير ميخوابند و صبح دير از خواب برمي خيزند ، بيشتر بايد نگران سلامتي جسم و روان شان باشند .
حداقل ٦-٨ ساعت خواب پيوسته براي حفظ سلامتي و كارآيي بدن ضروري است . مسئله مهم در اينجا داشتن خواب كافي در عين حفظ كاركرد ساعت بيولوژيك بدن است ( circadian system )..
عملكرد صحيح ساعت بيولوژيك مانند عملكرد ساير اعضاء بدن براي سلامتي الزامي است ؛ به زبان ديگر اگر ساعت بيولوژيك به هم بريزد تمام اعضاء و سيستمهاي بدن مختل خواهند شد . ساعت بيولوژيك بدن زماني متعادل ميماند كه :
١-صبح زود از خواب بيدار شويد
٢- در معرض نور خورشيد قرار بگيريد
صبح خوابيدن و در رختخواب ماندن بيماريها و اختلالات زيادي را بدنبال دارد:
چاقي . ديابت . اختلالات عصبي و رفتاري . خستگي و افسردگي . تنبلي و ضعف عضلاني . اختلالات گوارشي .... همه از عوارض ديرخيزي است
انسولين بدن در صبح بالاترين ميزان را دارد لذا خوردن صبحانه صبح زود موجب مصرف انرژي و بالارفتن سوخت و ساز است .
هورمون كورتيزول كه عامل تحرك و نشاط است در صبح زود بالاترين سطح را دارد
هورمون رشد و نمو انسان در دوره كودكي و نوجواني در شب بالاترين ميزان را دارد ... بنابراين كودكان بايد اكثر خوابشان در طول تاريكي شب باشد .
براي كودكان زمان مناسب خوابيدن حدود ٩ تا ١١ شب است .
به آرامي ساعت حدود ٩ شب شروع كنيد خانه را براي خواب آماده كنيد ؛ برنامه ها و فيلم هاي مهيج مناسب ساعات قبل از خواب نيستند ؛ فيلمهاي و موسيقي ها و برنامه هاي رامش بخش را پس از غروب خورشيد كنيد ؛ كم كم روشنايي خانه را كم كنيد و به فرزندان و ساكنين خانه فرصت بدهيد تا براي يك خواب شيرين و به موقع آماده شوند.
پس توصيه اكيد ميكنم :
ساعت به رختخواب رفتن تان را بين ساعات ١٠ تا ١١ شب تنظيم كنيد و ساعت بيدار شدن و برخاستن از رختخواب شبانه را بين ٦ تا ٧ صبح .
اين توصيه تمام متخصصان خواب است .
پس از برخاستن چنددقيقه در هواي آزاد يا از پس پنجره خورشيد يا نورش را بنگريد ... نفس هاي عميق صبحگاهي موجب ايمني و بازگشايي عروق و ريه ها ميشوند .
با آموزش و تمرين و مداومت هم خودتان و هم كودكان تان را به سمت خواب و بيداري مناسب و افزاينده انرژي و سلامتي سوق بدهيد .